Neuvoja ja inspiraatiota ergonomisten toimistokalusteiden hankintaan

Neuvoja ja inspiraatiota ergonomisten toimistokalusteiden hankintaan 

 • ERGONOMISEN TOIMISTOTUOLIN VALINTA
  ERGONOMISEN TOIMISTOTUOLIN VALINTA

  Ergonomisen toimistotuolin valinta

  Toimistotyöskentely sisältää usein useiden tuntien istumisen toimistotuolissa. Liikkumaton asento aiheuttaa rasitusta selässä, nivelissä ja raajoissa sekä painetta selkälihaksiin ja välilevyihin.

  Selkäongelmien ehkäisemiseksi tai niiden pahenemisen estämiseksi on tärkeää valita laadukas ergonominen toimistotuoli, joka antaa hyvän tuen alaselälle ja tukee hyvää ryhtiä.

  Alta löydät ohjeet siihen, mitä asioita kannattaa miettiä hankittaessa ergonomista toimistotuolia, sekä siihen miten toimistotuolissa tulisi istua.

  ---------

  1. Ennen toimistotuolin hankintaa, pohdi seuraavia asioita:

  Toimistotuolin hankinta tulisi lähteä käyttäjän henkilökohtaisista tarpeista, tai vastaavasti hankittaessa yhtenäistä yleistuolia suurempaan toimistoon, siitä, että tuoli olisi asetettavissa vastaamaan erilaisten käyttäjien henkilökohtaisia tarpeita.

  Toimistotuolissa olevat toiminnot - ”säädöt” - ovat tärkeitä ergonomian kannalta, ja on tärkeää pohtia, mitkä ovat ne toiminnot, jotka ovat tärkeitä juuri sinun/teidän työssäsi:

   

  Toimistotuolin istumakorkeus?

  toimistotuolin istuinkorkeutta tulee olla helppo säätää. Pneumaattinen säätö vivulla on helpoin tapa tehdä tämä. Kaikista mallistomme ergonomisista toimistotuoleista löytyy istuinkorkeuden säätö. Suurimmalle osalle ihmisistä sopiva istuinkorkeus on 40- 53 cm, jolloin polvet ovat 90 asteen kulmassa, jalkaterät kokonaan vasten lattiaa, ja kyynärvarren alaosa pöydän kannen tasolla. Sopivan istumakorkeuden löydät helposti asettumalla selin toimistotuolin eteen, korkeus on sopiva, kun istuin koskettaa polvitaipeesi alaosaa. Tässä voit käyttää apuna myös mittaa, jos istumakorkeuden säätöalueen riittävyys mietityttää.

  Istuimen syvyys ja leveys?

  Istuimen tulee olla riittävän leveä ja syvä tukeakseen käyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla. Standardi leveys on yleensä välillä 43-50 cm, mikä sopii pääosalle ihmisistä. Istuimen syvyyden tulee olla riittävä, jotta siinä voidaan istua selkä täysin vasten selkänojaa. Lisäksi polvitaipeen ja istuimen etureunan väliin tulisi jäädä n. 5-10 cm tila. Useissa malleissamme on myös säädettävä istuinsyvyys ja istuinkulman kallistus.

   

  Ristiselän tuki?

  Ristiselän tuki on tärkeä elementti ergonomisessa toimistotuolissa. Selkärangan muodon vuoksi alaselkää on istuttaessa hyvä tukea ristiselän tuen avulla. Jos kärsit alaselkävaivoista, on hyvä valita tuoli, jossa ristiselän tuki on säädettävissä, sekä korkeus- että syvyyssuunnassa. Säädettävän ristiseläntuen avulla tuoli on helppo asettaa tukemaan erilaisten käyttäjien alaselän kaarretta.

  Selkänoja?

  Ergonomisen toimistotuolin selkänojan tulisi olla n. 30-48 cm leveä. Olisi myös hyvä, että siitä löytyisi korkeussäätö ja kallistus. Selkänojan tulee olla muotoiltu siten, että se tukee selkärangan luonnollista kaarretta. Jos tuolissa on yhtenäinen istuinosa ja selkänoja, tulee selkänojan kallistusmekanismin olla lukittava, jotta tuoli ei kallistu liikaa taakse sen jälkeen, kun käyttäjä on löytänyt sopivan kallistuskulman. Työssä, joka sisältää erityisen paljon istumista, on hyvä valita malli korkealla selkänojalla, jotta saadaan tuki koko selän alueelle.

  Toimistotuolin materiaali?

  Istuttaessa pitkiä aikoja, on hyvä valita tuoli, jossa on vahva pehmuste. Jos halutaan valita tuoli ohuemmalla pehmusteella, kannattaa siihen valita hyvin hengittävä kangas. kovalla kulutuksella olevissa tuoleissa verhoilukankaan on hyvä olla hankauskestoltaan vähintään 35.000 Martindalea, Selkänojan valinta on paljolti makuasia: monet tuoleista ovat saatavilla joko kangasverhoillulla pehmeällä selkänojalla, tai tukevalla ja hengittävällä Mesh verkkokankaalla.

  Toimistotuolin käsinojat?

  Toimistotuoliin kannattaa valita säädettävät käsinojat, jolloin kyynärpäät ja kyynärvarret lepäävät niillä rennosti, ja hartiat eivät rasitu. Kyynärvarren ei kuitenkaan tulisi levätä käsinojalla kirjoittaessasi.

  Pyörivä tuoli?

  Oli toimistotuoli sitten perinteinen tai ergonominen, tulisi sen kääntyä helposti, jotta käyttäjä ylettyy vaivattomasti työpisteensä eri alueille.

  ---------

  2. kuinka toimistotuolissa tulee istua?

   

  On tärkeää, että asetat toimistotuolisi vastaamaan yksilöllisiä tarpeitasi. Näin istut ergonomisessa toimistotuolissasi:

  •          Kallista toimistotuolia hieman taaksepäin, anna kehon levätä tuolia vasten.

  •          Istu aivan istuimen takaosassa, tällöin lantio ja ristiselkä saavat parhaan tuen.         

  •          Älä istu liian korkealla, molempien jalkateriesi tulisi olla kokonaan maata vasten, kun istut selkä kiinni selkänojassa.

           Istu lähellä työpöytääsi, jolloin kyynärvartesi saavat hyvän tuen.

  Ergonomiasta yleisesti

  Ergonomian kannalta tärkeää ei ole vain hyvä toimistotuoli, vaan kokonaisvaltainen ergonomian huomioon ottaminen työpäivän aikana. Luomalla toimiston työpisteistä ergonomisia, lisääntyvät tutkitusti sekä työpaikan työhyvinvointi että tuottavuus. Kannattaakin täydentää työpiste myös sähköpöydällä ja esim. työpistematolla. Työpaikalla olisi hyvä olla saatavilla myös muutamia Tasapaino- tai satulatuoleja, jotta työskentelyasentoja on mahdollista vaihdella mahdollisimman monipuolisesti työpäivän aikana.

   

  3. kuinka Löytää sopiva tuoli kymmenien joukosta?

  Valikoimissamme on kymmeniä ergonomisia toimistotuoleja, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan. Jotta löydätte helpommin tarpeitanne vastaavan toimistotuolin, olemme jaotelleet tuoleja hieman asiakkaiden tarpeiden mukaisiin kategorioihin.

   

  Edulliset toimiston perustuolit

  • Edulliset toimiston perustuolit sisältävät tärkeimmät tuolilta odotetut säädöt hyvän ergonomian saavuttamiseksi: Niissä on jalkaristikko ja pyörät, istuinkorkeudensäätö kaasujousella sekä selkänojan kallistustoiminto. Useissa on myös mm. ristiseläntuki, (säädettävät) käsinojat ja niskatuki.

   

  Kategorian suosikkituote

  Ergonominen toimistotuoli Clark. Korkea selkänoja, jossa integroitu niskatuki 239 €

   

  Paljon säätöjä – Toimiston yleistuolit

  • Nämä ergonomiset työtuolit on suunniteltu sopimaan useiden erilaisten käyttäjien tarpeisiin, Ja soveltuvat loistavasti toimistoon, jossa kiertävät työpisteet, jolloin tuoli on helppo säätää aina uudelle käyttäjälle. Samoin, kun halutaan toimistoon yhtenäinen sisustus, voidaan nämä tuolit asettaa sopiviksi koko henkilökunnalle, huolimatta siitä, onko käyttäjä minkä kokoinen. Satsaamalla tuoliin, jossa on pitkä takuu ja paljon säätöjä satsaat myös tulevaisuuteen, kenties työntekijä työpisteellä vaihtuu tulevaisuudessa.

   

  Kategorian suosikkituotteet:

  1.        Ergonominen Toimistotuoli Ekerö 499 €

  2.        Ergonominen Toimistotuoli Synch 379 €

  3.        Ergonominen Toimistotuoli Sprint Re alk. 265 €

   

   

Ei tuotteita

Määritettävä Rahti
€ 0 Yhteensä

Hinnat ilman veroa

Kassalle