Sähköpöytä kohottaa sekä asentoa että mieltä!

Sähköpöytä kohottaa sekä asentoa että mieltä!

Säädettävä sähköpöytä on mullistanut toimistoterveyden. Miltei 80 prosenttia suomalaisten päivästä kuluu paikallaan – seisten, maaten tai istuen – vaikka 6 tuntia istuskelua päivässä on kansallisten suositusten yläraja, ja 7 tuntia jo terveysriski.

Valtiokonttori arvio yhden sairauslomapäivän maksavan noin 350 euroa. Toimiva ja edullinen sähköpöytä maksaa 299 eurosta ylöspäin, mikä tekee siitä halvan ja pitkäkestoisen sijoituksen niin työntekijän kuin työnantajan hyvinvointiin työpaikalla.


Sähköpöytä – hyödyt ja faktat

Sähköpöytä nousee ylitse muiden työpöytien monesta syystä, mutta ennen kaikkea sen suosion selittää itselle säädetty, uniikki ja ergonominen työasento. Tästä seuraavat terveyshyödyt ovat mm:

  1.        Parempi ryhti ja terveempi asento
  2.        Selkeästi vähentynyt selän ja hartioiden rasitus
  3.        Vilkkaampi verenkierto, mikä lisää energiaa ja tekee hyvää sydämelle
  4.        Tehokkaampi rasvanpoltto – työskentely seisten kuluttaa energiaa kolme kertaa tehokkaammin kuin istuessa

 

Ergonominen työasento sähköpöydän äärellä

Keholle tärkeintä on aktiivisuus ja vaihtelu – ei liika istuminen muttei myöskään pelkkä seisominen. Anna lihastesi työskennellä jaloittelemalla ja vaihtamalla asentoa niin istuessa kuin seisoessakin.

Hio seisomatyöpiste parhaaksi mahdolliseksi näillä vinkeillä:

  •          Aseta pöydän korkeus suunnilleen navan tasolle
  •          Anna pöytälevyn tukea kyynärpäitä 90 asteessa – älä notku pöytään nojaten!
  •          Pidä olkapäät rentoina ja selkä suorana
  •          Tasaa paino molemmille jaloille - älä tasapainoile yhdellä jalalla!

Aloita seisominen työssä hissukseen – seiso esimerkiksi 15 minuuttia joka tunti, jolloin seisoma-aikaa kertyy 2 tuntia päivässä. Kun jalkasi ja selkäsi ovat tottuneet työasentoon voit tähdätä esimerkiksi 4 seisomatuntiin päivässä, eli puolet työajasti. Tärkeää on silloin laadukas työpistematto, joka pehmentää alustaasi ja ehkäisee nivelten, selän ja jalkojen kiputiloja sekä kramppeja.

 

Millainen on hyvä sähköpöytä?

Hyvät sähköpöydät ovat omiin tarpeisiimme muokatut työpöydät. Sinulle ehkä sopii klassisen sijaan pieni sähköpöytä täydentämään työhuonettasi. Vai olisiko parempi hankkia sähköpöytä kotiin, ja opiskella tai työskennellä sieltä käsin? Tärkeää on myös löytää sähköpöytä edullisesti ja taloutesi huomioon ottaen, jotta sähköpöytä ennen kaikkea tuntuu fiksulta sijoitukselta.

Selaa koko valikoimaamme ja löydä sinulle sopiva sähkötyöpöytä täältä!

Julkaisija 2018-11-07 1121

Ei tuotteita

Määritettävä Rahti
€ 0 Yhteensä

Kassalle