Näin valitset ergonomisen toimistotuolin

Näin valitset ergonomisen toimistotuolin

Toimistossa työskentely tarkoittaa usein pitkiä päiviä istuen toimistotuolissa. Mikäli istut yhdessä ja samassa asennossa, johtaa se staattiseen ryhtiin, joka taas lisää painetta selässä, olkapäissä, käsivarsissa ja jaloissa. Kaikki tämä on vältettävissä, kun hankit ergonomisen toimistotuolin. Huomioi siis nämä alla olevat vinkit täydellisen toimistotuolin löytämiseksi.

 

1. Mikä on paras toimistotuoli?

Vaihtoehtoja on useita kun etsit toimistotuolia toimistoosi. Ei siis ole yhtä ainoaa parasta, mutta on olemassa joitakin toimintoja, jotka on tärkeä ottaa huomioon ergonomista toimistotuolia etsiessä. Näiden toimitojen avulla voi tuolin käyttäjä asettaa tuolin juuri haluamaansa asentoon.

Seuraavat ovat parhaita ja suosituimpia toimistotuoleja markkinoilla juuri nyt:

  1.        Clark toimistotuoli
  2.        Victor toimistotuoli
  3.        Yuma toimistotuoli 2. Mitä kannattaa ottaa huomioon toimistotuolia ostaessa?

Alla olemme listanneet kaikki toiminnot, jotka löytyvät hyvästä ja ergonomista toimistotuolista.

Millainen on toimistotuolin istumakorkeus?

Toismistotuolin istumakorkeus tulee olla helposti säädettävissä. Useimmille ihmisille sopiva istumakorkus on 40-53 cm lattiasta. Jalkojen tulee osua lattiaan samaan aikaan kuin polvet osoittavat suoraan eteenpäin ja käsinojat ovat samassa korkeudessa kirjoituspöydän kanssa.

Kuinka syvä ja leveä on toimistuotuolin istuin?

Tuolin tulee olla tarpeeksi syvä ja leveä, jotta se tukee käyttäjäänsä mukavasti. Yleensä leveus on noin 43-50 cm. Syvyyden (istuimen takaosasta etuosaan) täytyy olla tarpeeksi suuri, jotta tuolin käyttäjä voi istua selkä kiinni selkänojassa ja samaan aikaan polvitaipeen ja tuolin istuimen etuosan väliin jää noin 5-10 cm. Itse istuimen kulman säätäminen on myös tärkeä toimistotuolin ominaisuus.

 
Millainen on hyvä selkätuki?

Toimistotuolin selkätuen tulee olla noin 30-48 cm leveä. Mikäli selkänoja on erillinen istuimesta, tulee sen myös olla säädettävä korkeus- ja kaltevuussuunnassa. Sen tulee tukea selkänojan luonnollista kaarta ja erityisesti lanneselkää.

 
Millainen on toimistotuolin materiaali?

Toimistotuolin istuimen ja selkänojan tulee olla hyvin pehmustettuja, jotta tuolin käyttäjä istuu siinä mukavasti useiden tuntien ajan. On suositeltavaa, että istuimen päällysosa on hengittävää kangasta kovan materiaalin sijaan.

 
Millaiset ovat toimistotuolin käsinojat?

Toimistotuolin käsinojien tulee olla säädettävät. Käyttäjän tulee pystyä lepuuttamaan käsivarsiaan käsinojien päällä mukavasti niin, että olkapäät ovat täysin rentona. Käsien ja kyynärpäiden tulee levätä käsinojilla. Ainoastaan kyynärpäiden tulee koskea käsinojia silloin kun kirjoitat.

 
Voiko toimistotuolia pyörittää?

Jokaisen perinteisen ja ergonomisen toimistotuolin tulee olla helposti pyöritettävä, jotta käyttäjä ulottuu kirjoituspöydän eri osiin vaivatta.

 

3. Kuinka toimistotuolissa tulee istua?

Tuoli tulee asettaa juuri sinun tarpeisiisi sopivaan asentoon. Näin istut ergonomisesti toimistotuolissasi:

  • Toimistotuolisi tulee nojata hieman taaksepäin, jotta kehosi voi levätä tuolia vasten
  • Istu tuolin takaosassa niin selkäsi alaosa ja lantiosi saavat tukea.
  • Älä istu liian korkealla. Sinun tulee ylettää lattiaan molemmilla jaloilla, kun istut kiinni selkänojassa.
  • Istu lähellä kirjoituspöytää niin käsivartesi saavat tarpeeksi tukea.

Ergonomia kaikkialla

Pelkästään ergonominen toimistotuoli ei riitä, vaan hyvä ergonomia yleisesti on tärkeä ottaa huomioon toimistossa. Kun työpaikka on ergonominen niin myös työntekijät ovat onnellisempia ja tehokkaampia. Täydennä ergonominen toimistotuoli sähköpöydällä parhaan ergonomian takaamiseksi. Sähköpöytä antaa sinulle mahdollisuuden vaihdella työasentoa päivän aikana, ja saat sitäpaitsi paremman ryhdin kaupan päälle.

Julkaisija 2019-10-30 572

Ei tuotteita

Määritettävä Rahti
€ 0 Yhteensä

Hinnat ilman veroa

Kassalle