Millainen on hyvä työtuoli? Ergonomisen toimistotuolin valinta

Millainen on hyvä työtuoli? Ergonomisen toimistotuolin valinta

Toimistotyöntekijän arjessa, tulee usein istuttua monta tuntia yhtäjaksoisesti, jolloin työtuoli on kovalla käytöllä. Jatkuva istumatyöskentely  voi johtaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin tai jopa moniin pitkäaikaissairauksiin (THL, 2020). Tämän johdosta ergonominen työtuoli on merkittävä työarkea parantava investointi. On kuitenkin syytä huomioida, että pelkkä ergonomisen työtuolin valinta ei riitä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaan, ’passiivisen ajan’ eli paikallaan istumisen katkaiseminen on tärkeässa asemassa istumatyötä tekeville. Muista siis nousta ylös, kävellä, verrytellä tai vaihtaa työasentoa seisomatyöhon säännöllisin väliajoin.

Työergonomiaa parantaakseen, on työtuolin oltava ergonominen. Ergonominen työasento ei ole ratkaistu pelkästään tuolia ostamalla, vaikka sillä onkin suuri vaikutus. Istujan onkin ehdottoman tärkeää tutustua myös tuolin ominaisuuksiin, jotta tuolista saa parhaan hyödyn irti.  Tästä artikkelista löydät vastaukset seuraaviin aiheisiin:

  • Vuoden 2021 parhaat ergonomiset toimistotuolit
  • Mitä pitää huomioida ennen työtuolin hankintaa?
  • Kuinka istut työtuolissa mahdollisimman ergonomisesti?

 

Mikä on vuoden 2021 paras toimistotuoli?

Toimistokäyttöön on tarjolla monia erilaisia toimistotuoleja. Mikään yksittäinen toimistotuoli ei ole paras, sillä istujia on niin monia erilaisia. Tästä syystä valikoimastamme ergonomiset toimistotuolit löydät kattavan valikoiman eri vaihtoehtoja, eri hintaluokissa. Toimistotuoleissa on kuitenkin ominaisuuksia, joita on syytä ottaa huomioon työtuolia valittaessa. Näiden ominaisuuksen ansiosta tuolin käyttäjä saa tuolista mahdollisimman ergonomisen ja istumamukavuudeltaan miellyttävä. Vaikkakin työtuoleja on monenlaisia, raatimme on valinnut parhaat työtuolit vuodelle 2021.

Seuraavat toimistotuolit edustavat vuoden 2021 elittiä:

1. Herman Miller Aeron (REMASTERED)

Alkuperäinen Aeron suunniteltiin vuonna 1994 mullistaen toimistotuolien ergonomian. Tämän johdosta Aeron on varsin tunnettu niin konttoreilla, kuin populaarikulttuurissakin. Tämän klassikon remasteroitu versio esiteltiin vuonna 2016. Tuolia kuvaillaan usein äärimmäisen mukavaksi, hengittäväksi ja laadukkaaksi. Tuolilla on 12 vuoden takuu.

2. Malmstolen 4000

Malmstolen on ergonomisten toimistotuolien eliittiä. Sen selkänojassa sijaitsevat neljä elastista vyötä mukautuvat istujan luontaiseen selän profiiliin. Toinen erikoisominaisuus on polvikallistus mekanismi, jonka ansioista istuma-asento on rento ja mukava, vaikka istuisitkin hyvin lähellä työpöytääsi. Malmstolen 4000 on hyväksytty jopa 24 tunnin yhtäjaksoiseen käyttöön, joten se sopii myös loistavasti valvomotuoliksi.

3. Cavaletti

Edullinen toimistotuoli Cavaletti on omassa sarjassaan loistava vaihtoehto. Tämä edullinen toimistotuoli sisältää 4 lukitusasentoa, sekä istuinsyvyyden-, käsinojien- ja istunkorkeudensäädön. Tuoli on ympäristömerkitty tuote, ja sisältää 6 vuoden takuun.

Mitä on syytä huomioida toimistotuolia hankkiessa?

Toimistotuolin lannerangan tuki
Lannerangan tuki ergonomisessa tuolissa on erittäin tärkeä. Tuolissa tulisi olla lannerangan tuki, jossa voit säätää ristiselän tukea sekä korkeudessa että syvyydessä, jotta jokainen käyttäjä saa oikean istuvuuden tukemaan alaselän kaarta.

Millainen on toimistotuolin selkänoja?
Ergonomisen työtuolin on ennenkaikkea kyettävä tukemaan selkärangan luonnollista kaarta, kiinnittäen erityistä huomiota lannerangan oikeaan tukeen. Jos työtuolin istuin ja selkänoja on kiinteä, selkänojassa on syytä olla lukitusmekanismi, joka estää sen menemästä liian kauas taaksepäin, kun käyttäjä on asettanut itselleen sopivan kulman.

Tuolin materiaali, oletko lämminverinen vai toimistosi vilukissa?
Työtuolin istuimen ja selkänojan pehmeys ei ole ainoa asia johon kannattaa kiinnittää huomiota. Tämän lisäksi, on hyvä ajatella onko istuja lämminverinen vai kylmäverinen. Jos toimistuoli on verhoiltu hengittävällä verkkokankaalla, on se esimerkiksi huomattavasti viileämpi, kuin nahalla tai villakankaalla verhoiltu tuoli.


Työtuoli ja ergonomisen työasennon löytäminen

On tärkeää, että säädät tuolisi yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tämän lisäksi, tuolin säätöjä on syytä päivittää tasaisin väliajoin. Näin istut ergonomisesti työtuolissasi:

  • Kokeile eri säätöjä, ja opettele niiden merkitys työskentelyasennollesi. Tärkeintä on se, että opit käyttämään tuolisi säätöjä, jotta pystyt löytämään parhaan mahdollisen asennon.
  • Huolehdi siitä, että istut syvällä tuolissa niin, että alaselkä koskettaa tuolin selkänojaa. Toimistotuolit on suunniteltu niin, että niissä istutaan selkä selkönojaan nojaten.
  • Toimistotuolissasi voi olla kaksi tai jopa useampi eri asento, jotka sopivat sinulle. Niin kuin jo aikasemmin mainittiin, asennon vaihtelu on erityisen tärkeää työhyvinvointisi kannalta.
  • Nouse ylös, jaloittele ja verryttele, jotta saat veren kiertämään!

 

Lähteet:

https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/liikunta/istumisen-haitat-terveydelle

Julkaisija 2020-11-18 2642

Ei tuotteita

Määritettävä Rahti
€ 0 Yhteensä

Hinnat ilman veroa

Kassalle